دوستان عزیز پس از جمع آوری اطلاعات و نگرش یافته ها این مطالب را برایتان فراهم ساختم امیدوارم لذت ببرید.
راهنما در پایان مطلب وجود دارد و اگر عبارت پزشکی را ندانستید میتوانید به راهنما مراجعه نمایید.
"فواید دارو"
دکتر صابر از دارو خانه صابر:
ای دارو حالت تهوع را درمان میکند
_ حالت تهوع می تواند علت کدام بیماری ها باشد و عوامل دیگر این بیماری ها چیست؟
1- سیاه زخم (گوارشی): علائم و نشانه های زودرس شامل: تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و تب که ممکن است به سمت ایجاد درد شکمی، اسهال خونی شدید و استفراغ خونی پیشرفت کند.
2- التهاب آپاندیس: این حالت ممکن است همراه با شروع درد شکمی باشد. سایر یافته ها شامل: سفتی و سختی و حساسیت شکمی، حساسیت شدید پوست نسبت به حس درد، تب، یبوست یا اسهال، افزایش تعداد ضربان قلب ، بی اشتهایی و ناخوشی می باشد.
3- التهاب کیسه صفرا (حاد): تهوع معمولاً به دنبال درد شدید ربع فوقانی راست شکم ایجاد می شود که ممکن است به پشت یا شانه ها (به طور شایعی پس از غذا) منتشر شود. یافته های همراه شامل: استفراغ، نفخ، حساسیت، سفتی و سختی و اتساع شکمی، تب همراه با لرز، تعریق مفرط و علامت مورفی مثبت می باشد.
4- سنگ های صفراوی: تهوع همراه با درد شدید ربع فوقاین راست شکم یا درد اپیگاستر وجود دارد. علائم و نشانه های دیگر شامل: استفراغ، حساسیت شکمی و گاردینگ، نفخ، آروغ، سوزش اپیگاستر، افزایش تعداد ضربان قلب، بی قراری و با انسداد مجرای مشترک صفراوی زردی، دفع مدفوع سفید رنگ، تب و لرز و علامت مورفی مثبت می باشد.
5- سیروز: علائم و نشانه ها شامل: استفراغ، بی اشتهایی، درد شکمی و یبوست یا اسهال رخ می دهد. همانطور که بیماری پیشرفت می کند، زردی و بزرگی کبد ممکن است همراه با اتساع شکمی، آنژیوم عنکبوتی، بوی بد تنفس با منشأ کبدی، بزرگی سیاهرگ های سطحی شکم و تغییرات ذهنی باشد.
6- التهاب دیورتیکول: علائم و نشانه ها شامل: درد کرامپی و متناوب شکمی، یبوست یا اسهال، تب خفیف و در غالب اوقات وجود توده ثابت و قابل لمس می باشد. سایر یافته ها شامل: بی اشتهایی، مدفوع خونی و نفخ می باشد.
7- عدم تعادل الکترولیت ها: تهوع، استفراغ همراه با بی نظمی ضربان قلب، لرزش یا تشنج، بی اشتهایی، ناخوشی و ضعف رخ می دهد.
8- عفونت حاصله از اشرشیاکولی: تهوع، اسهال آبکی یا خونی، استفراغ، تب و کرامپ های شکمی رخ می دهد.
9- التهاب معده: ین حالت به ویژه بعد از خوردن الکل، آسپرین، غذای ادویه زده و تند یا کافئین شایع است. استفراغ، درد اپیگاستر، آروغ و ناخوشی ممکن است رخ دهد.
10- التهاب معده و روده: حالت استفراغ، اسهال و کرامپ های شکم رخ می دهد. تب، ناخوشی، افزایش صداهای روده ای، درد و حساسیت شکمی و علائم کم آبی و عدم تعادل الکترولیت ها ممکن است رخ دهد.
11- التهاب کبد: تهوع یک نشانه زودرس است. همچنین استفراغ، خستگی، درد عضلانی، درد مفاصل، سردرد، بی اشتهایی، ترس از نور، التهاب حلق، سرفه و تب در مرحله قبل از زردی رخ می دهد.
12- استفراغ شدید بارداری: استفراغ تا بعد از سه ماهه اول بارداری پایدار می ماند. سایر علائم و نشانه ها شامل: کاهش وزن، علائم کم آبی، سردرد و دلیریوم می باشد.
13- بیماری التهابی روده: تهوع، استفراغ، درد شکمی و بی اشتهایی ممکن است رخ دهد. اما شایع ترین علامت، اسهال عود کننده همراه با خون، چرک و موکوس است.
14- انسداد روده: استفراغ، یبوست و درد شکمی رخ می دهد. سایر یافته ها شامل: اتساع و حساسیت شکمی، امواج دودی قابل مشاهده و افزایش صداهای روده ای (در انسداد نسبی) و کاهش یا فقدان صداهای روده ای (در انسداد کامل) می باشد.
15- سندرم روده تحریک پذیر: تهوع، سوءهاضمه و اتساع شکمی ممکن است رخ دهد. سایر علائم و نشانه ها شامل: درد و حساسیت در قسمت تحتانی شکم که با عمل دفع تسکیل پیدا می کند، سایر علائم شامل: اسهال و یبوست متناوب یا عملکرد طبیعی روده، مواد دفعی کم حجم همراه با موکوس قابل دید و احساس تخلیه ناکامل می باشد.
16- التهاب لابیرنت: علائم و نشانه ها شامل: استفراغ، همراه با سرگیجه، کاهش پیشرونده شنوایی حرکات سریع و غیر ارادی چشم و وزوز گوش می باشد.
17- عدم تحمل لاکتوز: تهوع، اسهال، کرامپ و نفخ بعد از خوردن فرآورده های لبنی ایجاد می شود.
18- بیماری منیر: حملات ناگهانی، مختصر و عود کننده تهوع، استفراغ، سرگیجه، وزوز گوش، حرکات غیر ارادی و سریع چشم و در نهایت ناشنوایی رخ می دهد.
19- اسیدوز متابولیک: استفراغ، بی اشتهایی، اسهال، تنفس کاسمال و کاهش سطح هوشیاری ممکن است ایجاد شود.
20- سردرد میگرنی: تهوع و استفراغ ممکن است همراه با ترس از نور، جرقه های نور، افزایش حساسیت به سر و صدا، احساس سبکی سر، کاهش نسبی بینایی و احساس ذهنی بی حسی و سوزن سوزن شدن لب، صورت و دست ها رخ می دهد.
21- بیماری حرکت: حالت استفراغ ممکن است رخ دهد. اما نشانه اصلی: درد شدید قفسه صدری در زیر جناغ است که ممکن است به بازوی چپ، فک یا گردن انتشار یابد. سایر یافته ها شامل: تنگی نفس، رنگ پریدگی، پوست چسبناک، تعریق فراوان، تغییر در فشار خون و بی نظمی در ضربان قلب می باشد.
22- التهاب حاد لوزالمعده: تهوع که معمولاً پیش از استفراغ وجود دارد یک نشانه اولیه است. سایر علائم و نشانه ها شامل: درد شدید در قسمت فوقانی شکم که ممکن است به پشت منتشر شود، حساسیت و سفتی و سختی شکمی، بی اشتهایی، کاهش صداهای روده و تب می باشد.
23- زخم گوارشی: تهوع و استفراغ به دنبال حملات درد سوزشی، سایشی یا درد تیز اپیگاستر در هنگامی که معده خالی است یا پس از خوردن الکل، کافئین یا آسپرین ایجاد می شود.
24- التهاب صفاق: تهوع و استفراغ با درد شکمی حاد همراه می باشد. سایر یافته ها شامل: تب، لرز، افزایش تعداد ضربان قلب، کاهش یا افزایش صداهای روده ای، سفتی و سختی و حساسیت شکمی، تعریق فراوان، کاهش فشار خون و تنفس های سطحی می باشد.
25- تخریب عضله مخطط: حالت استفراغ، تب، ناخوشی و ادرار تیره شایع می باشد. حساسیت، تورم و ضعف عضلات ممکن است ایجاد شود.
26- مسمومیت تیروئید: تهوع و استفراغ ممکن است همراه با اضطراب حاد، عدم تحمل گرما، تعریق فراوان، اسهال، لرزش، افزایش تعداد ضربان قلب و تپش قلب باشد. سایر علائم شامل: بیرون زدگی چشم ها، گالوپ دهلیزی یا بطنی و بزرگی غده تیروئید می باشد.
27- سایر علل: داروها: مصرف داروهای ضد نئوپلاستیک، مخدرها، فروس سولفات، لوودوپا، مصرف کلرید پتاسیم خوراکی، استروژن ها، سولفات سالازین، آنتی بیوتیک ها، کینیدین، داروهای بیهوشی، دیگوکسین، افزایش دوز مصرفی تئوفیلین و داروهای ضد التهاب غیر استروئید می تواند موجب تهوع شود.
28- پرتو درمانی و جراحی: پرتودرمانی می تواند باعث حالت استفراغ شود. این حالات بعد از عمل شایع است.
داروخانه نخستین: گرچه موارد ساده استفراغ، ندرتا باعث ایجاد مشکلی میشود، گاهی استفراغ ممکن است به عواقبی جدی مانند ذاتالریه ناشی از وارد شدن مواد استفراغی به ریهها بیانجامد. به علاوه استفراغهای شدید یا مکرر به اختلال تعادل اسید و باز، کمآبی بدن و تخلیه املاح یا الکترولیتها منجر میشوند. "عوارض دارو" دکستروز دیورتیکول: تیرویید: بصل النخاع:
داروخانه نیک زاد:
درمان سکسکه
_سکسکه مربوط به کدام یک از اعضای بدن است و چگونه به وجود می آید و علت آن چیست؟
سکسکه ناشی از انقباض دیافراگم، پرده عضلانی درون قفسه سینه است که نقش مهمی در تنفس دارد. در هنگام دم یا فروبردن هوا دیافراگم منقبض و در هنگام بازدم یا بیرون دادن هوا دیافراگم شل میشود.سکسکه یک فعالیت عضلانی اسپاسمی و غیرارادی در دیافراگم است.معده مملو از غذا می تواند دیافراگم را تحریک کند و باعث سکسکه شود.
علت سکسکه
اگر چه سکسکه می تواند با علل و عوامل مختلفی بروز کند، اما مهم ترین عوامل ایجاد کننده این عارضه شامل موارد زیر می شود:
تحریک اعصابی است که عضلات تنفسی، خصوصاً دیافراگم را تحریک می کنند، علت سکسکه کوتاه مدت معمولاً ناشناخته است اما در صورتی که سکسکه طولانی مدت باشد یا به شکل مکرر رخ دهد، امکان دارد به علل زیر ایجاد شده باشد:
خوردن یا آشامیدن غذا یا نوشیدنی داغ یا مواد تحریک کننده،
،بیماری پرده جنب پرده ای که روی ریه را می پوشاند
ذات الریه،
اورمی جمع شدن مواد زاید سمی در اثر نارسایی کلیه،
الکلی بودن،
مصرف برخی از داروها،
اختلالات معده، مری، روده یا لوزالمعده،
حاملگی،
هپاتیت،
سابقه عمل جراحی (خصوصاً جراحی روی شکم)،
پربودن معده،
خنده شدید یا احساسات قوی،
تغییر در دمای محیط.
دلیل اینکه نوزادان نسبت به بزرگسالان بیشتر سکسکه می کنند، اغلب مربوط به بدن های کوچک و به طور کامل رشد نیافته شان است. همان طور که در یک فرد بزرگسال، وقتی معده زیاد پر باشد می تواند باعث سکسکه شود، باید بدانیم در یک نوزاد هم با در نظر گرفتن اینکه بچه ها معده کوچک تری نسبت به بزرگ ترها دارند و سریع تر پر می شود، این اتفاق خواهد افتاد..
جلو گیری از استفراغ
_چرا دچار استفراغ میشویم؟
استفراغ نتیجه نهایی سه رویداد زیر در بدن است:
-حالت تهوع
تهوع، تجربه ذهنی و ناخوشایندی است که توصیف آن برای افراد مشکل است. از لحاظ فیزیولوژیک، تهوع معمولا همراه با کاهش حرکات معده و افزایش فشار عضلانی در روده کوچک است. به علاوه جهت حرکات دودی بخش فوقانی روده کوچک، معکوس و رو به بالا میشود.
استفراغ
استفراغ هنگامی رخ میدهد که محتویات معده و روده کوچک به سمت بالا رانده و از دهان خارج شوند. این حرکت ناشی از رویدادهای کاملا هماهنگ شده است که میتوان آن را به صورت این چند مرحله توصیف کرد:
ـ یک نفس عمیق کشیده میشود، گلوت بسته میشود و حنجره بالا میآید تا دریچه فوقانی مری باز شود. همچنین کام نرم به بالا میرود تا منافذ پشتی بینی را ببندد.
ـ هم زمان با حرکت دیافراگم پرده عضلانی میان قفسه سینه و شکم، درون قفسه سینه فشار منفی ایجاد میشود که باز شدن مری و دریچه انتهایی آن را تسهیل میکند.
ـ هم زمان با حرکت رو به پایین دیافراگم، عضلات شکم به شدت منقبض میشوند، معده را میفشارند و بنابراین فشار درون معده را بالا میبرند. در حالی که دریچه خروجی معده (پیلور) بسته است و دهانه مری نسبتا باز است، مسیر خروجی برای محتویات معده باز است.
گرچه رویدادهایی که در بالا ذکر شد، به طور معمول رخ میدهند، اما اجتنابناپذیر نیستند. استفراغ گاهی به طور ناگهانی و در غیاب نشانههای هشداردهنده قبلی بروز میکند.
یک علت شایع استفراغ جهنده، انسداد مجرای خروجی معده است که اغلب در نتیجه بلع یک جسم خارجی رخ میدهد.
یک واکنش بدنی که شبیه به استفراغ به نظر میرسد اما باید آن را از استفراغ افتراق داد، برگرداندن غذا به دهان (رگورژیتاسیون) است. رگورژیتاسیون خروج بیفشار مواد غذایی از دهان است که اغلب حتی پیش از آن که مواد غذایی به معده رسیده باشد، رخ میدهد و معمولا نتیجه بیماری مری است.
کنترل عصبی استفراغ
مجموع فعالیتهای پیچیدهای که به استفراغ میانجامد، بیانگر آن است که استفراغ باید تحت کنترل مراکز عصبی مرکزی باشد و همینگونه هم است. درون ساقه مغز، دو واحد مجزا از لحاظ ساختمانی و کارکردی وجود دارند که استفراغ را کنترل میکنند:
مراکز دو جانبه استفراغ که در تشکیلات شبکهای بصلالنخاع (پیاز مغز) قرار دارند، پیامها را از شمار زیادی از منابع خارجی دریافت میکنند و تحریک آن ها نهایتا به استفراغ منتهی میشود.
تحریک الکتریکی این مرکز باعث القای استفراغ میشود و تخریب این مراکز در حیوانات آن ها را نسبت به داروهای استفراغزا مقاوم میکند.
علل و عواقب استفراغ
تهوع و استفراغ نشانههایی رایج و نگرانکننده هستند که علل متعددی دارند.تقریبا هر کسی، زمانی در زندگیاش دچار تهوع و استفراغ شده است. گر چه این نشانهها بسیار ناخوشایند هستند، معمولا علل آن ها جدی نیست. هنگامی که علت این نشانهها شناخته شد، درمان اغلب امکانپذیر است.
همانطور که گفته شد، مغز حاوی مرکزی است که بازتاب عصبی مربوط به استفراغ را کنترل میکند. استفراغ در نتیجه تحریک گیرندههایی در جاهای متفاوت بدن )که لزوما ممکن است مربوط به دستگاه گوارشی نباشد( بروز میکند. پیامها از معده و بخش فوقانی روده به این مرکز وارد میشوند و میتوانند ایجاد تهوع و احتمالا استفراغ کنند.
استفراغ ممکن است در نتیجه تحریکهای گوناگونی ایجاد شوند:
- آسیب به دیواره معده یا ورود مواد سوزاننده به دستگاه گوارش. همچنین سموم شیمیایی، الکل یا سمهای باکتریایی ممکن است از این طریق مرکز استفراغ را تحریک کنند. شماری از داروها میتوانند باعث تهوع و گاهی استفراغ شوند. داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی مانند آسپیرین و ایبوپروفن شایعترین داروهای ایجادکننده تهوع هستند.
- پاسخ ایمنی بدن به بیماری ناشی از ویروسها یا باکتریها در معده ممکن است باعث تهوع شود.
در چنین مواردی باید با تشخیص علت زمینهای و درمان اختصاصی، استفراغ را مهار کرد، اما تشخیص فوری علت استفراغ اغلب ساده نیست و در کوتاهمدت میتوان از داروهای ضداستفراغ برای مهار استفراغ و کاهش عواقب آن، تحت نظر پزشک استفاده کرد.
کادر پرستاری بیمارستان ولایت
از دارو های پروکینتیک است که برای درمان استفراغ مفید است.
پروکینتیک ها چه دارو هایی هستند چیست؟
این داروها موجب افزایش انقباضات و حرکات دستگاه گوارش می شود.سرعت تخلیه معده را افزایش می دهد.دریچه بین معده ومری(LES) را سفت می کند وبه همین دلیل در درمان رفلاکس به کار می رود.
کاربردهای داروهای این دسته:
1-درمان تهوع و استفراغ
2-درمان بیماری رفلاکس
3-درمان یبوست
4-درمان سکسکه مقاوم به درمان
5-سوء هاضمه بدون زخم
6-درمان،افزایش ترشح شیر پس از زایمان
_آیا میتوانید دو مورد از دارو های پروکینتیک نام ببرید؟
1- دومپریدون
2-متو کلو پرامید
تغییرات فشارخون، تاکی کاردی، عوارض خارج هرمی و دیسکینزی، سرگیجه، بیقراری،سردرد،اسهال، خستگی و خواب آلودگی شدید، ضعف غیر عادی، از عوارض جانبی دارو هستند
"مکانیسم اثر"
متوکلوپرامید آنتاگونیست گیرنده دوپامین است و همچنین آگونیست گیرنده های سروتونین است.
"راهنما"
تاکی کاردی:
به افزایش ضربان قلب به بیش از 100 ضربان در هر دقیقه تاکی کاردی یا تند تپشی می گویند. در برابر این واژه کلمه کند تپشی یا برادی کاردی قرار دارد و منظور از آن تعداد ضربان قلب کمتر از 60 بار در دقیقه است.
البته تند تپشی همیشه بیماری نیست بلکه گاه به صورت فیزیولوژیک در پاسخ به افزایش نیاز بدن به اکسیژن در مواقعی مانند ورزش ایجاد میشود.
دیسکینزی:
دیسکینزی،یک اختلال حرکتی است که اغلب شامل کندی حرکات ارادی یا حرکات مکرر غیر ارادی مانند تیک است.
انفوزیون:
چکانش یا انفوزیون در پزشکی به تزریق قطره ای ماده ای،مانند محلول نمکی یا قندی به سیاهرگ یا بافت ها گویند.
اکستراپیرامیدال:
دستگاه خارج هرمی یا سیستم اکستراپیرامیدال به قسمت هایی از دستگاه عصبی مرکزی گفته می شود که در عمل کنترل حرکت نقش دارند ولی به طور مستقیم جزو سیستم هرمی یا پیرامیدال نیستند.
دکستروز یک نوع دارو و آمپول است که برای تامین آب و کالری بدن در مواقعی که بیمار نمیتواند آب یا مایعات ویا غذا بخورد مصرف یا تزیق میشود
تزریق وریدی:
تزریق وریدی به تزریق سرم یا دارو به داخل ورید بیمار گفته میشود
ورید کلمه ای عربی به معنای سیاهرگ است که خود را از اندام ها به قلب باز میگرداند.
محلول رینگر یاhalf saline:
نوعی سرم یا دارو است که در جایگزینی الکترولیتهای از دست رفته مصرف یا تزریق میشود.
آنتاگونیست:
در بیوشیمی کاربرد دارد و ماده شیمیایی است که در سلول با اتصال به گیرنده های آن سلول باعث واکنش یا پاسخ از سلول نمیشود.
دوپامین:
نوعی پیام رسان عصبی از نوع کاتکولامین است در بیشتر مهره داران و بی مهرگان است و نقش فعال کنندگی دارد.
آگونیست:
ماده شیمیایی است که در یک سلول با اتصال به گیرنده های آن سلول باعث پاسخ و واکنش آن سلول میشود.
سورتونین:
سروتونین یا هیدروکسی تریپتامین نوعی انتقال دهنده عصبی از نوعد مونوآمین است.
التهاب آپاندیس:
آپاندیسیت به التهاب ناگهانی آپاندیس گفته میشود.(التهاب=سوزش)
کیسه صفرا:
کیسه صفرا یا زردابدان تقریبا در زیر کبد قرار دارد و وظیفه آن نگهداری از مایع زرد رنگی است که در هنگام ورود غذا به معده از کبد ترشح میشود که از طریق مجرا به کیسه صفرا می رود و از آنجا از طریق مجرا صفراوی به روده باریک میریزد.
مفرط:
هم خانواده افراط و به معنی از حد گذشته،فراوان،زیاد
مورفی:
یک زبانزد رایج در فرهنگ غربی است به معنی :همه چیز ها در بدترین و نامناسب ترین زمان به خطا می روند معمولا شخصی که همواره بد شانسی می آورد او را مشمول قانون مورفی مینامند.
اپیگاستر:
همان درد شکمی است.
نفخ:
تجمع گاز در دستگاه گوارش است.
در پزشکی به بیرون زدگی های کوچک کیسه مانند در دیواره اندام ها گفته می شود.
الکترولیت:
ماده حل شونده یک محلول است یکی آن بیشتر از حلال است.که رسانایی الکتریکی آن بیشتر از حلال است.الکترولیت ها به طور جامد هم هستند و در بدن ما نقش مهمی دارند مثلا بار الکتریکی را از سلولی به سلول دیگر انتقال میدهند.
تشنج:
نشانه بروز یک فعالیت نورونی(عصب) همزمان،غیر طبیعی و زیاده در مغز است.
اشریا کولی:
یا به طور اختصار e.coli،باسیل گرم منفی از خانواده انتروباکتریاسه است که به طور شایع در روده جانوران خونگرم وجود دارد.
باسیل گرم منفی:
از انواع باکتری میباشد.
انترو باکتریاسه:
نام یک تیره(گروه) از بکتری ها است.این گروه از باکتری های گرم منفی که بسیاری از آنها زندگی همزیستی دارند.
آسپرین:
یک نوع دارو است که بدون نسخه پزشک هم قابل تهیه است و برای درد های خفیف و متوسط استفاده میشود نظیر سردرد و دندان درد.
کافئین:
یک ماده خوردنی و شیمیایی است که گیاهان مختلفی از جمله قهوه ،کولا و چای یافت میشود و نوعی داروی محرک است که میتواند از خواب جلوگیری کند.
کرامپ:
چگنه یا گرفتگی عضلات حالت انقباض دردناک و ممتد ماهیچه ای است.این انقباض عضلانی معمولا دردناک و ناخوشایند است.
دلیریوم:
یا روان آشفتگی عدم هوشیاری است.اختلال در جهت یابی،عدم آگاهی نسبت به زمان و مکان،توهم،هذیان،خشم و عصبانیت و اظطراب از ویژگی های این اختلال است.
موکوس:
همان مخاط است که در بینی یا گلو وجود دارد.
لابیرنت:
مایعی که درون گوش داخلی وجود دارد.
لاکتوز:
یاقند شیر که در شیر یافت میشود. برای نامگذاری قند ها به کار می رود.
بیماری منیر:
افزایش مایع درون مجاری نیم دایره گوش داخلی است که مسئول حفظ تعادل هستند.
اسیدوز متابولیک:
اسیدوز به معنی کاهش سطح بی کربنات مایع خارج سلولی و قرار گرفتن پی اچ خون در محدوده اسیدی(یعنی کمتر از7)میباشد. اگر مشکل از کلیه باشد ما اسیدوز متابولیک و اگر مشکل از ریه باشد ما اسیدوز تنفسی داریم.
تنفس کاسمال:
نوعی تنفس ناسالم است که بیمار تنفس های عمیق و سخت انجام میدهد.این نوع تنفس اغلب همراه با اسیدوز متابولیک شدید است.
لوزالمعده:
در پشت معده قرار دارد و از خود ماده ای ترشح میکند که به هضم پروتیین ،چربی و کربو هیدرات کمک میکند.
کربو هیدرات:
مواد قندی هستند که ترکیب آن از سه اتم اکسیژن و هیدروژن و کربن است.
صفاق:
در کالبد شناسی،غشا نازکی است که دیواره های حفره شکم و بخش بزرگی از احشا را پوشانده و از بخش های مهم محافظت میکند.
یک غده شبیه به بال پروانه است که جلوی گردن قرار گرفته است.این غده هورمون تیروکسین و تری یدوترونین تولید و به داخل خون ترشح میکند.این هورمون ها سرعت کار و تولید انرژی در بدن را عهده دار هستند.
اسپاسم:
یا تنجش انقباض ممتد غیر ارادی عضلانی هستند.
ذات الریه:
یک نوع بیماری ریوی است.
فیزیولوژی:
یا کار اندام شناسی ، دانش عملکرد سامانه های زنده است. و یکی از مهمترین شاخه های زیست شناسی است که به مطالعه اعمال حیاتی موجود زنده ،اندام ها ،بافت ها و سلول ها می پردازد.
تسهیل:
آسان کردن
انسداد:
بند،گرفتگی
رگور ژیتاسیون:
یا پس زنش به برگشت جریان یک مایع به عقب،یعنی در جهتی خلاف جهت طبیعی آن را گویند.
یا پیاز مغزبخشی که قشر های مغز با نخاع مرتبط میشوند.
استرویید:
یک نوع لیپید یا چربی
رفلاکس معده به مری:
هنگامی بروز میابد که محتویات معده به مری برگشت نماید و سبب ایجاد علایم یا بروز آسیب در مخاط مری گردد.
یبوست:
عارضه ای در دستگاه گوارش است که بر اثر آن مواد دفعی در روده بزرگ سفت میشوند و درد آنها همراه با درد سختی انجام میشود.
عوارض خارج هرمی :
اصولا اختلالات حرکات عضلانی هستند که در دو شکل حاد و تاخیری بروز کرده و در اثر مصرف زیاد برخی از دارو ها مانند متوکلوپرامید و داروهای سایکونیک دیده میشوند.